Melles Hoornvlieskliniek

KLIK HIER OM NAAR UW DOSSIER TE GAAN

Melles Hoornvlieskliniek

Melles Hoornvlieskliniek is een zelfstandig behandelcentrum (ZBC) voor verzekerde zorg voor patiënten met hoornvliesaandoeningen, zoals Fuchs endotheeldystrofie, keratoconus en bulleuze keratopathie. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor aandoeningen aan de traanfilm en het bindvlies (conjunctiva). Melles Hoornvlieskliniek maakt deel uit van het NIIOS, Netherlands Institute for Innovative Ocular Surgery. Tot het NIIOS behoren ook een weefselbank, Amnitrans EyeBank, die de donorhoornvliezen op de juiste wijze prepareert en NIIOS R&D die operatietechnieken ontwikkelt en verfijnt.

Sneller herstel, minder risico’s

Melles Hoornvlieskliniek is in 2004 opgericht door dokter Gerrit Melles. Hij heeft uitgevonden dat meestal niet het hele hoornvlies vervangen hoeft te worden, maar slechts het zieke laagje (een lamel). Dit leverde revolutionair andere behandeltechnieken op: lamellaire hoornvliestransplantaties zoals DMEK (Descemet membrane endotheliale keratoplastiek) en Bowman layer transplantatie. Deze technieken zorgen voor sneller herstel, er zijn minder risico’s en de operatie resulteert vaak in beter zicht. Dr. Melles’ innovaties worden inmiddels wereldwijd toegepast en zijn in landen als de VS, Duitsland en Spanje veelal de standaard geworden.

Lees meer over hoornvliesaandoeningen en de behandelingen.

Patiënt centraal

Behalve dat u bij Melles Hoornvlieskliniek de meest vooruitstrevende zorg krijgt, zijn de wachtlijsten kort (slechts een tot drie maanden voor een transplantatie) en staan onze patiënten werkelijk centraal. Dat is de ervaring die zij met ons delen. Zie ook onze waarderingen op Zorgkaart Nederland. We zijn een kleine kliniek met een klein, hecht team. Alle medewerkers kennen u daarom snel bij naam en zijn op de hoogte van uw situatie.

Maak kennis met het team van Melles Hoornvlieskliniek.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nl
Melles Hoornvlieskliniek Rotterdam is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering